HIIT TRAINING

Wat is HIIT training?

HIIT is een afkorting van High Intensity Interval Training. Het betekent dat je je training opdeelt in gedeeltes (intervallen), en vervolgens afwisselend intensief traint en dan weer even uitrust. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je lichaam telkens opnieuw een inspanning moet leveren. De rusten zijn kort, je kunt wel even op adem komen, maar dit duurt niet lang genoeg om helemaal uit te rusten.

Dit is dus een manier van trainen, niet een sport op zich. Je kunt dit toepassen op allerlei verschillende sporten zoals Strength & Conditioning. Het zorgt ervoor dat je je sport een stuk intensiever maakt. Het is natuurlijk een heel verschil of je gewoon een paar kilometer hardloopt, of diezelfde vijf kilometer afwisselend sprintjes trekt zo hard je kunt.

Train zoals jij dat wilt

Je kunt een HIIT training aanpassen aan je doelen en aan je eigen niveau. Laat onze trainers bepalen hoe lang je een interval laat duren en welke oefeningen je doet. Een ervaren sporter houdt de rusten kort, maar ben je nog maar net begonnen, dan kun je meer tijd nemen om uit te rusten.

Door het flexibele karakter van de HIIT training, is deze manier van trainen voor iedereen geschikt. Wel wordt aangeraden niet te hard van stapel te lopen. Begin met een keer per week als je geen ervaring hebt met sporten. Wij zorgen altijd voor een goede warming up, zodat je spieren de intensere actie aan kunnen.

Doe jij binnenkort eens mee?