OLYMPISCH GEWICHTHEFFEN

Wat is OLYMPISCH GEWICHT HEFFEN?

Hou je van actief bezig zijn? Anders zijn dan anderen? Een bijzondere sport uitoefenen? Steeds iets nieuws of een verbetering toevoegen aan je training, totdat het perfect gaat? Of je nu acht jaar bent, of tachtig, voor iedereen die gezond is en toe is aan een nieuwe uitdaging, is Olympisch Weigthlifting een prachtige sport!

Of je nu één uurtje traint of zes keer per week, gewichtheffen is voor iedereen, jong of oud, dik of dun, lang of kort. Gewichtheffen is uitermate geschikt als sport voor erbij, gewoon voor de lol, of ter ondersteuning van een andere wedstrijdsport. Ook is gewichtheffen een Olympische sport, waardoor je als wedstrijdsporter en als topsporter natuurlijk ook zeer serieus met de sport bezig kunt zijn.

Het Olympic Weightlifting is een aantal jaren uit de gratie geraakt, maar dankzij sporten als Strength & Conditioning is het weer onder onze aandacht gebracht. En iedereen heeft het op tv wel eens gezien een perfect uitgevoerde clean & jerk of snatch. Het is geweldig om naar te kijken. Maar wat meestal vergeten wordt is ook de hoeveelheid kracht, coördinatie, balans en flexibiliteit die nodig is om de lift correct uit te voeren.

Want gewichtheffen is een enorm technische sport, die van de atleet heel wat eist. Alles komt aan op de millimeter. Progressie komt je nooit aanwaaien. Het is dus beslist geen saaie sport en bij uitstek geschikt voor de strebers en perfectionisten onder ons. Wat dat betreft is het een erg eerlijke sport: zowel een talent als een harde werker kunnen ver komen in deze sport.

Performance Gym Alkmaar bied jou de mogelijkheid om je te bekwamen in deze vorm van sport, hiervoor bieden wij een gevarieerd programma aan voor zowel starters als gevorderde lifters, en kun je samen met onze strength-coach van Performance Gym Alkmaar je weg naar het Olympisch Weightlifting starten.

Meer weten?