STRENGTH & CONDITIONING

Wat is STRENGTH & CONDITIONING?

Ons Strength- & Conditioning programma is een trainingsmethode die constant gevarieerde functionele bewegingen gevonden uit het dagelijks leven heeft samengebracht in de vorm van onder andere het olympisch gewichtheffen, gymnastiek en verschillende vormen van duurtraining (Conditioning), uitgevoerd onder hoge intensiteit.

Het is niet een niet gespecialiseerd lichamelijk conditieprogramma, maar een zo breed mogelijk programma waar we opzettelijk een poging doen om op een zo breed mogelijk terrein de fysieke bekwaamheid te optimaliseren in elk van de tien erkende lichamelijke conditie domeinen.

Deze zijn:

Cardiovasculaire- en Respiratoire uithoudingsvermogen ( hart en long functie ), Weerstand, Doorzettingsvermogen, Kracht, Snelheid, Coordinatie, Flexibiliteit, Behendigheid, Evenwicht, Nauwkeurigheid en het mentale vlak.

Het Strength- & Conditioning program is ontwikkeld om de competentie van een individu op alle fysieke taken te verbeteren. We trainen onze atleten om met succes op meerdere gerandomiseerde fysieke uitdagingen te functioneren.

Doordat we werken met variërende, uitdagende workouts die fysiek uitdagend zijn, zul je fitter worden en het prestatievermogen optimaliseren op alle gebieden van fitness.

We werken dus met wetenschappelijk bewezen trainingsvormen en voedingsplannen die de gewenste resultaten opleveren, zoals praktische en functionele kracht, meer energie, verbeterde stemming en wilskracht, kortere hersteltijd bij letsels, verlies van lichaamsvet en controle over uw lichaamsgewicht.

Voor wie is het Strength- & Conditioning program bestemd?

Het doel van ons Strength- & Conditioning program is het zo fit mogelijk maken van iedereen. Of je nu brandweerman, politieagent, kantoormedewerker of huisvrouw bent, of je nu 18 of 65 jaar oud bent, ongeacht je fysieke gesteldheid, iedereen profiteert van deze manier van trainen. Bij lichamelijke beperkingen gebruiken we oefeningen die wel tot de mogelijkheden behoren om zo om de beperking heen te trainen en zelfs beter voor deze beperking te compenseren.

Om deel te nemen aan ons Strength- & Conditioning program is er maar één vereiste: je moet bereid zijn hard te werken! HET IS VOOR IEDEREEN.

Er wordt in kleine groepjes getraind ( 8 tot 10 personen ) om zodoende voldoende begeleiding te garanderen en is er veel aandacht voor jou als individu. Op deze wijze is ook het gezamenlijk trainen van veel waarde. Zaken als samenwerken, ondersteunen en vriendschappelijke competitie zullen jou helpen vooruitgang te boeken.

“De weg naar een gezonder leven" begint hier.

De enige manier om erachter te komen of ons programma wat voor je is, is door het zelf te ervaren. Jong, oud, fit, out of shape, met ervaring of zonder… ons programma is voor iedereen.

En met de juiste instelling ... "the sky is the limit" zeggen ze wel eens ...

Met het Strength- & Conditioning program moet je bereid zijn om hard te werken. Wil je resultaten, dan zal je er wat voor moeten doen.

We verwachten 200% INZET ...., alleen zo wordt je beter, sneller en fitter.

Heb je weining sport ervaring dan raden we je aan om een introductie cursus van te volgen waarin we ook vertellen wat je allemaal moet weten over ons Strength- & Conditioning program.

Wil jij zien of je uit het juiste hout gesneden bent om bij ons te komen trainen? Meld je dan aan voor een kennismakingsles. Tijdens deze kenningsmakingsles laten we je ervaren hoe het is om een echte WOD ( Workout Of the Day ) te doen.

Uiteraard is deze proefles voor mensen van alle FIT-niveaus.